Eén keer per jaar doen we het anders. Eén keer per jaar pakken we groots uit met een Big Green Egg & OFYR BBQ Contest op en rond ons terras, en dat doen we dit jaar op zondag 24 juni.

Tijdens dit festival strijden negen barbecuekoppels zowel op de Big Green Egg Large als op de OFYR om de titel Grillmaster van ’t Jaar. En dat doen ze met verve. Op het spel staat immers 2 x MiniMax van Big Green Egg voor het winnende duo. De prijzen voor de nummers 2 en 3 worden aangeboden door Verstegen Spices & Sauces. Het oordeel is -uiteraard- aan de jury bestaande uit sterrenchef François Geurds, tv-kok Herman den Blijker en andere fijnproevers. Het leukst geklede koppel krijgt als bonusprijs een waardecheque en stoer schort uitgereikt van Denoism for LokalHeroz.

Het publiek hoeft niet stil te zitten die dag. Er is entertainment voor jong en oud – de dj heeft reeds aangekondigd er een nog groter feest van te maken dan bij de vorige edities.

Voor de deelnemers geldt dat zij per koppel minimaal 10 supporters dienen mee te nemen. Deze supporters kunnen diverse prijzen verdienen waaronder 2 rechauds van OFYR tijdens de zeskamp. Voor de supporters is het raadzaam dat zij droge kleding en een handdoek meenemen.

De opdrachten voor de deelnemers zijn geheim, op de signature dish na. Die signature dish mogen ze thuis (voor-)bereiden. De signature dish is een vrije opdracht. Voor deze signature dish hoeft niet per se het duurste vlees in huis te worden gehaald. Met een vegetarisch gerecht kan ook indruk worden gemaakt mits de BBQ-flavor de boventoon voert.

De deelnemers dienen om 9.00 uur aanwezig te zijn. Voor de supporters en het overige publiek begint de Big Green Egg BBQ & OFYR Contest om 12.00 uur. Voor 50 euro per persoon -exclusief drank- kan er volop worden mee geproefd van de grill. Tafels zijn via marketing@fgrestaurant.nl te reserveren.